Tarmsköljning

Ikväll på våran pizza afton kom vi på något sätt in på att vi ska göra tarmsköljning när vi kommer hem till Sverige. Det verkar var en hälsosam grej att göra och jag tror att man kommer må väldigt bra efteråt. Det kanske kommer hjälpa mot den ständiga tröttheten.


Fakta om tarmsköljning:

Detta är en avancerad form av lavemang som syftar till att skölja ur hela grovtarmen. En följd härav är att tarmens naturliga rörelse- peristaltiken, stimuleras.
Under lågt tryck förs kroppstempererat vatten in i grovtarmen. Vatten och ev. tarminnehåll avlägsnas, via en slang, genom tarmsköljningsapparaten, vilket eliminerar anstötliga lukter. Ett synglas på apparaten gör att terapeut (och patient) kan iaktta tarminnehållet vilket kan ge viktiga informationer om patientens tillstånd.

Många av kroppens slaggprodukter samlas i grovtarmen. Om dessa inte forslas bort utsätts de för bakterieangrepp och förruttnelseprocesser vilket bildar gifter i tarmen. Dessa gifter tränger bl.a. in i tarmslemhinnan och tas upp i vårt blod- och lymfsystem. En del av gifterna påverkar också tarmslemhinnan direkt, på ett skadligt sätt.

Felaktig kost, för lite kroppsrörelse, stress, viss medicinering, stimulantia ,droger medför alla att tarmens naturliga rörelse minskar.

Detta i sin tur innebär att tarminnehållet transporteras mycket långsamt genom grovtarmen så att dels giftprodukter bildas dels att tarmmuskulaturen ej får arbeta på ett normalt sätt.

Detta tillstånd betecknas som förstoppning, vilket ger mer eller mindre grava förgiftningar även i andra delar av kroppen, och då orsaka ex. huvudvärk, hudbesvär, ryggont, dålig andedräkt, trötthet m.m.

Förstoppning orsakar också ett ökat tryck på tarmväggen och när denna försvagas av gifterna kan tarmfickor, divertiklar, uppstå.

Tarmsköljning är inte bara till för dem som har tarmbesvär. De kan också ses som en förebyggande åtgärd och är t.e.x. flitigt använd i samband med en fastekur eller före en tarmröntgen.

Vad rensas ut?

Vid en total utrensning av tarmen avlägsnas inte bara gammal avföring utan även förhårdnat, svart slem som liknar gummi/tjära i konsistensen, och ibland är omöjlig att skära igenom med kniv. Detta avlägsnande sker både mekaniskt och kemiskt, och är oftast omöjligt att genomföra enbart med fasta eller lavemang. Denna stelnade svarta massa har sitt ursprung i tunntarmen där det från början formats som slem för att skydda kroppen mot onaturlig skräpmat som vi stoppat i oss sedan barndomen.

Alla sötvaror, godis, raffinerat socker, mjöl, pizza, vitt bröd, konditorivaror, spaghetti- och pastarätter, kött, fisk som vi dagligen äter, söker kroppen kapsla in i slem som skydd. All denna mat skapar enorma mängder syra som kroppen till varje pris försöker neutralisera med att stjäla basbildande substanser ur cellernas förråd. Eftersom vi sällan tillför kroppen några basbildande ämnen via kosten blir till slut hela systemet översurt och fler och fler funktioner slutar fungera. Kroppens elektriska system klappar ihop och grogrunden för kroniska sjukdomar och cancer har grundlagts. Problemet då vi ständigt stoppar dessa livlösa produkter i munnen blir att slembildandet i sig blir skadligt och lägger sig på tjocktarmens insida. För varje år som går klistras tarmen igen mer och mer. Det kan hända att det i en del fall bara blir en pennhålsstor öppning där avföringen skall passera.

Vid totalutrensningen har det kommit ut upp till 7 kg gummiliknande slem. Även för de som levt väldigt sunt under större delen av sitt liv kommer det ut en hel del slemgummi. Individuella reaktioner är vanliga vid alla sorters naturbehandlingar. Vår uppskattning är att runt 60 % behöver en tarmrening. Förutom tarmslagg och parasiter renas tarmen från skadliga mikroorganimser. Hela kroppen renas dessutom från skadliga ämnen.


Kommentarer
Postat av: ina

Uuuh! Jag såg ett program om det där, det kallades för "tarmplack". Äckligt, men säkert nyttigt att genomföra.

2009-05-29 @ 11:40:00
URL: http://englamedora.blogg.se/
Postat av: Bell

Vart gör man de där någonstans? Huuu va äckligt!

2009-05-29 @ 13:15:44
Postat av: Susanne

Jissez, vilka äckliga bilder. Men har hört det tidigare, att alla människor borde göra detta av hälsoskäl med jämna mellanrum. Men jag tror jag hoppar det där med att titta på =) Ha en kalasskön helg solen! =)

2009-05-29 @ 22:30:55
URL: http://pingvinprincipessa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
  • Follow Emilia Carpinisan
  • RSS 2.0